Bio

 

Àlex Hinojo (Barcelona, 1980) soc un activista pel coneixement lliure i pels drets digitals. Diplomat en ciències empresarials (UAB/UOC) amb postgraus en gestió cultural (UB) i museologia (UPF), estic especialitzat en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia.

He treballat amb els principals museus, biblioteques, arxius i universitats dels Països Catalans, així com amb diverses institucions europees o estatunidenques, difonent els beneficis de treballar en obert, en xarxa i de manera descentralitzada i col·laborativa.

Actualment soc el director d’Amical Wikimedia, des d’on he impulsat diversos projectes culturals i educatius i on vam rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014 per la nostra contribució al coneixement universal en llengua catalana i per fer possible que el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible en qualsevol llengua.

També sóc cofundador del projecte dretsdigitals, des d’on defensem els drets humans a l’entorn digital, com ara el dret a la privacitat, el dret a l’accés a la informació i el dret a la llibertat d’expressió, entre molts d’altres.

També m’agrada encetar aventures pseudo-artístiques i altres experiments d’exaltació personal, que podreu trobar barrejades amb la resta de projectes.

Mail | TwitterMastodon