Entrevista a L’internauta de Vilaweb: Hackers culturals

Entrevista L'internauta 2011
Entrevista L'internauta 2011

Nota: Entrevista realitzada per Vice

Entrevista L'internauta 2011
Entrevista L’internauta 2011

nt Partal per Vilaweb i publicada originalment aquí. El text i la impressió de pantalla poden ser susceptibles de tenir drets d’autor vigents.

La gran biblioteca digital d’Europa, Europeana, impulsada per la Comissió Europea, es va estrenar el 2008 amb dos milions de documents històrics digitalitzats entre fotografies, vídeos, mapes, manuscrits, àudios, pintures, diaris i llibres. Tres anys després, ja n’hi ha divuit milions, provinents de mil cinc-centes biblioteques, arxius i institucions de tota la Unió Europea. El potent banc de dades d’Europeana es pot consultar amb un cercador, amb col·leccions específiques i alguna exposició virtual. I, també, via ‘hackathons’, terme amb què s’anomenen les convocatòries de programadors que dissenyen, en un temps limitat, propostes basades en l’ús de dades obertes. La primera Hack4Europe es va fer la setmana passada a quatre ciutats europees, entre les quals Barcelona. Pel Museu Picasso, hi van passar una vintena de ‘hackers’, que remenant els continguts d’Europeana es van empescar idees tan originals com ‘Textbook’, un Facebook de personatges històrics.

En parlem, a l’Internauta, amb Àlex Hinojo, organitzador de la ‘hackathon’ d’Europeana a Barcelona i viquipedista resident del Museu Picasso.

Podeu escoltar-lo en mp3.